Menu Manjefiek
TO SHARE
Kibbeling
verse tartare
Homemade Hummus
Tahini, Aubergine, Olijven
Edamame 🌱
Sjalot, sambal
Garnaalkroket uit het vuistje
Peterselie, citroen (1stuk)
Chili con carne
zure room, nacho’s, koriander
Iberico kroketjes
Gerookte Sriracha dip
Albondigas
Spaanse gehaktballetjes, pittige tomatensaus
Vongole di Napoli
Venusschelpen, tomaat , look, chili
Vongole Nam prik Pao
STARTERS
Gepofte aubergine 🌱
Yoghurt, feta, granaatappel, aleppoboter, verse kruiden
Tomaat – Burrata 🌱
Gemarineerde Cherrystar trostomaat, pesto, pijnboompitten
Spicy tonijn tartaar
Verse tonijn, avocado, gepofte rijst
Sint-Jacobsvruchten ‘Signatuur’
Gebakken Sint-Jacobsvruchten, BBQ mergpijpjes, Tomatensalsa
Lobster ravioli
Opgevulde pasta met kreeft, kreeftenjus
Garnaalkroketten (2 stuks)
Krokante peterselie en citroen
Klassieke Rundscarpaccio Witblauw
Parmezaan, ruccola, extra virgin olijfolie
*Nuoc Cham: Viëtnamese dipsaus op basis van limoensap, vissaus, look en rode peper
SALADS
Salade Niçoise
Kortgebakken tonijn, groene boontjes, ansjovis uit Santander, olijven, sjalotvinaigrette
Spicy beef salad
Gegrilde Rib-eye, *Nuoc Cham
Spicy Chicken salad
Gegrilde kipfilet, *Nuoc Cham
*Nuoc Cham: Viëtnamese dipsaus op basis van limoensap, vissaus, look en rode peper
MAINS
Wilde Zeebaars in zoutkorst (2 pers) (30min)
Met de lijn gevangen zeebaars (±1kg), courgette uit de oven, oregano aardappel
Schotse Zalm uit de Big Green Egg
Geroosterde tomatensalsa – Oregano aardappel
Tonijn alla puttanesca
Tonijn mi-cuit, appelkappers, ansjovis, tomaat, olijven, pesto, oregano aardappel
Spaghetti alle vongole
Venusschelpen – look – witte wijn – peterselie
Veggie Tikka Masala 🌶️🌱
Thaïse groene curry, kip, groentjes, Thaïse basilicum, rijst, HOT
Steak tartare | tafelbereiding
100% Belgisch witblauw, à la minute gemalen
Chicken green curry 🌶️
Thaïse groene curry, kip, groentjes, Thaïse basilicum, rijst
Sticky spare ribs
Slowcooked, soja, chili, honing
Vol-au-vent
Mechelse koekoek, kalfsballetjes, gebakken champignons
Geserveerd met frietjes of oregano aardappeltjes.
Tenzij anders vermeld.
GRILL & GREEN EGG
Crying Tiger Steak 🌶️
Thaïse gemarineerde steak, *Nam jim jaew dipsaus, Thaïse komkommersalade, rijst
Filet mignon
± 280g | Blanc Bleu Belge
Filet pur Blanc Bleu Belge
± 250g
Ierse Rib-Eye
± 350g | Hereford
Wagyu Picanha F2
± 280gr
Côte à l'os | 1,3 kg
Belgisch Witblauw (2 pers.)
*Nam Jim Jeaw: Thaïse pittige dipsaus op basis van look, vissaus en chili
SAUCES
Peperroom
Champignon saus
Vers geklopte béarnaise
Huisgemaakte mayonaise
Huisgemaakte tartare
SIDES
Kleine groene salade
Chermoula, harissa
Grote groene salade
Groene boontjes, sjalot, tomaat
Courgette uit de oven
Thaise tomatensalade
Extra frietjes
DESSERTS
Dame blanche
hoeve ijs, Callebaut, opgeklopte vanilleroom
Crème brûlée
vanille uit Madagascar
Moelleux au chocolat
hoeve ijs
Coupe kolonel
huisgemaakte limoncelle, sorbet
Tarte tatin
hoeve ijs
Poire belle Hélène
Selectie kazen door 'Kaasaffineurs Van Tricht'
*Nuoc Cham: Viëtnamese dipsaus op basis van limoensap, vissaus, look en rode peper.
*Mowi Supreme: zalm van uitzonderlijke kwaliteit met een uniek en puur DNA sinds 1964,
afkomstig uit de Vosso en Aroy rivieren in West-Noorwegen.